10 luhačovických nej

1. Lázně

Luhačovice jsou především moderními lázněmi, které využívají přírodních léčivých zdrojů, příznivých klimatických podmínek ke kvalitní komplexní lékařské péči o pacienty s onemocněním dýchacího ústrojí, trávicího ústrojí, nemocí z poruch látkové výměny a poruchy pohybového aparátu. Lázně Luhačovice.

2. Malebná architektura

Jedinečné prostředí Luhačovic bylo a zůstává výzvou pro tvorbu uměleckých a architektonických děl. Skutečným skvostem architektury je soubor staveb architekta Dušana Jurkoviče, které vtiskly tomuto lázeňskému městečku neodolatelné kouzlo. Architektura Luhačovice.

3. Wellness a relaxace

Luhačovice jsou ideálním místem pro relaxaci a načerpání nové energie. Nabízejí širokou nabídku wellness center s možností masáží a procedur, které vám pomohou zregenerovat tělo i mysl. Wellness Luhačovice.

4. Léčivé minerální prameny

Voda ve všech podobách je symbolem města. Vždyť díky přírodním minerálním pramenům tady mohly vzniknout vyhlášené lázně. Luhačovické vody jsou považovány za jedny z nejúčinnějších v Evropě nejen pro vysoký obsah minerálních látek, ale také pro vynikající proplynění. Léčivé minerální prameny Luhačovice.

5. Kulturní život

Kultura patří k Luhačovicím stejně neodmyslitelně jako léčivé prameny. Každoročně se zde pořádají festivaly, konají koncerty, společenské akce a divadelní představení. Například každoroční květnové Otevírání pramenů patří mezi jednu z kulturních tradic, která stojí za vidění. Kulturní akce Luhačovice.

6. Sportovní vyžití

Vyznavači aktivního odpočinku najdou ve zdejších lázních pestrou nabídku sportovních aktivit. Pro cykloturistiku je možné vybrat nenáročnou projížďku nebo náročný výšlap do okolí odměněný nádhernými výhledy. Přehrada je rájem bruslařů a dalších sportovců. Sportovní vyžití Luhačovice.

7. Ubytování

Město nabízí pestrou nabídku ubytování od moderních hotelů s širokou nabídkou kvalitních služeb k útulným rodinným penzionům. Bohatá nabídka kongresových prostor, ubytování a stravování a dalších služeb toto místo přímo předurčují ke konání kongresů, konferencí a podnikových večírků. Ubytování Luhačovice.

8. Příroda

Příznivé klimatické podmínky, čisté upravené parky a fontány jsou oázou pro všechny, kteří se potřebují zastavit a relaxovat. Nádherná přírodní scenérie, lahodný vzduch prosycený silicemi z okolních lesů, jsou neodolatelnou nabídkou pro nenáročné procházky do lázeňských parků a okolní přírody. Příroda Luhačovice.

9. Tradiční lázeňské oplatky

Nejčastějším suvenýrem, který si hosté odvážejí z Luhačovic, jsou vyhlášené oplatky. Je možné je ochutnat teplé, tradiční čokoládové, oříškové, případně novinky mátové, pomerančové. Tradiční receptury a poctivá výroba jsou zárukou výborné chuti. Lázeňské oplatky Luhačovice.

10. Gastronomie

Rozmanitou nabídku kulturních zážitků doplňuje široká škála restaurací, barů, kaváren a vináren. Můžete ochutnat některou z regionálních specialit nebo se nechat překvapit degustačním menu, které připravují pro své hosty šéfkuchaři místních restaurací. Gastronomie Luhačovice.