Tipy na relaxaci v Luhačovicích pro wellness hosty

Trápí vás pracovní přetížení? Různé neduhy se ozývají stále více? Dopřejte si dovolenou v lázních Luhačovice, které jsou ideálním místem pro relaxaci a načerpání nové energie. Nabízejí množství aktivit včetně na míru připravených wellness balíčků, které vám pomohou zregenerovat tělo i duši. A mají příhodné umístění mezi Brnem, Ostravou a Bratislavou.

V lůně luhačovické přírody

Příznivé klima Luhačovic, jejich čisté upravené parky a fontány jsou oázou pro všechny, kteří potřebují obnovit síly. Malebná příroda a čerstvý vzduch obohacený silicemi z okolních lesů jsou neodolatelnou nabídkou pro nenáročné procházky do lázeňských parků a okolní přírody. Pro pobyt v Luhačovicích si vyberte buď přímo wellness hotel, nebo libovolné ubytování a navštěvujte některé z wellness center pro veřejnost – v hotelech Alexandria a Niva, případně Augustiniánský dům.

Vodoléčba ze všech stran

Voda ve všech podobách je symbolem Luhačovic. Vždyť díky přírodním minerálním pramenům se tu mohly od 17. století rozrůstat vyhlášené lázně. Luhačovické vody platí za jedny z nejúčinnějších v Evropě – nejen pro vysoký obsah minerálních látek, ale také pro vynikající proplynění. Na luhačovickém Lázeňském náměstí je situovaná moderní plnírna Vincentky, minerálky s mimořádnými účinky. K wellness patří i koupání – na luhačovické plovárně naleznete plavecký bazén, zážitkový bazén, whirpool a parní kabinu.

Zázemí komfortního ubytování

Luhačovicím vtiskli tvář významní architekti Dušan Jurkovič, Emil Králík, Bohuslav Fuchs nebo Oskar Poříska. Ve městě naleznete širokou škálu ubytování od moderních hotelů s komplexními službami až po útulné rodinné penziony. Nostalgii vzbuzují tradiční luhačovické lázeňské domy Palace, Jurkovičův či Morava. Vyberou si rodiny, páry i jednotlivci. Bohatá nabídka kongresových prostor a doprovodných služeb předurčují Luhačovice i k pořádání kongresů, konferencí, teambuildingů a velkých rodinných akcí.

Nordic walking a cyklistika

Projděte si s holemi Nordic Walking upravené lázeňské trasy a třeba i naučné stezky Luhačovického Zálesí: Báje a pověsti pod Starým Světlovem a Literárně-historické toulky Slavičínskem. Vznikl tu i naučný chodník Antonína Václavíka nebo Luhačovická přehrada. K dispozici je sportovní areál Radostova, půjčovny kol, koloběžek, paddleboardů, lodiček a šlapadel. Pro cykloturistiku je možné vybrat nenáročnou projížďku i adrenalinový výšlap. Rájem bruslařů a dalších sportovců je Luhačovická přehrada.

Zpestřete si wellness kulturou

Celoročním centrem setkávání všech návštěvníků Luhačovic je kolonáda a lázeňský park. Po městě se můžete nechat provést Zvukovou mapou. Hlavními pořadateli luhačovických akcí jsou Lázeňské divadlo, Společenský dům a Městský dům kultury Elektra. Nejnavštěvovanější je Otevírání pramenů, hudební festival Janáček a Luhačovice, Dny slovenské kultury či dětský folklorní festival Písní a tancem. Hosty zde táhnou i okolní velké akce: Zlín Film Festival, Barum Czech Rally, Masters of Rock a Trnkobraní.

Lázeňská zážitková gastronomie

Jaký by to byl wellness pobyt bez zážitkové gastronomie? Luhačovice jsou vyhlášené skvělými lázeňskými oplatky – oříškovými, čokoládovými, ale také mátovými či pomerančovými. Lákavé dobroty vám připraví Restaurant Symfonie, Restaurace Elektra, Restaurant REPUBLIKA, Marco Polo Café, Francouzská restaurace Spa & Wellness hotelu Alexandria, Jizba Luhačovice, Kavárna v Myslivně, Restaurace Racek, Vinárna Pod Leštím či nový Pivovar Luhačovice. Na wellness v Luhačovicích budete vzpomínat celý život!